Over ons


In één zin uitleggen wat Happy Music allemaal doet? Dat is onmogelijk. Het Dirkslandse familiebedrijf is zeer veelzijdig als het gaat om entertainment en evenementen, maar verkoopt en verhuurt ook apparatuur op het gebied van licht, beeld en geluid. Het begon allemaal met de hobby van Ab van der Valk.

Van der Valk wordt vrolijk van muziek. Als vijftienjarige jongen draaide hij al platen in het nonnenhuis in Achthuizen. Zijn vader bracht hem, want een auto had hij uiteraard nog niet. Een paar jaar later draaide de jonge discjockey regelmatig voor driehonderd man in de kantine van DBGC. "Ik had zelf luidsprekerboxen gemaakt met speakers van Termeulen", zegt Van der Valk, die op 'de Tech' thuis raakte in elektronica, metaal en hout.

Naast het draaien van platen ging hij mengtafels bouwen, en voor een restaurant maakte hij een tafeloproepsysteem. Bruiloften, feesten en partijen kwamen erbij en op verschillende campings begon Van der Valk met entertainment. In 1991 organiseerde hij voor het eerst een groot evenement: de Kerstparty. 22 jaar later organiseert hij dit succesvolle evenement nog steeds, nu samen met zijn dochter.

"Ik ben een grote fan van de Golden Earring. 'Radar Love' draaide ik altijd. Op een gegeven moment dacht ik: ik moet de Golden Earring naar Middelharnis halen. Dat is gebeurd, er kwamen ruim 2000 mensen naartoe." Dat succes bracht een grote reeks artiesten naar Goeree-Overflakkee: André Hazes, René Froger, Bløf, De Kast en ga zo maar door.

De naam was inmiddels veranderd van Disco Dynamite in Happy Music. "Vrolijke muziek, maar dan in het Engels." Dat was in 1993. In 2000 verhuisde het bedrijf van twee zelfgebouwde loodsen – en een tuinhuis als kantoor – naar een nieuw pand in Dirksland.

Ab van der Valk (57) draait nog steeds met veel plezier. Zijn neefje William (19) draait ook voor Happy Music, net als verschillende andere dj's die het bedrijf inhuurt. In het familiebedrijf werken verder Diana, de vrouw van Ab, en hun dochter Maritha.

Wat Happy Music in huis heeft is heel divers. Van het verkopen en installeren van professionele beeld- en geluidsinstallaties tot het verhuren van licht, geluid, beeld, podia, rode lopers, tafels etc. aan particulieren en bedrijven. Verder verzorgt Happy Music openingen, kinderentertainment, attracties en schuimparty's. En Happy Weddings. "We kunnen de hele bruiloft verzorgen, in samenspraak met de klant. Een boerenschuur veranderen we in een feestpaleis.